Мъфини с течен шоколад
Мъфини с течен шоколад
Източник: Кристина
Тип ястие: десерт
Кулинар: Кристина
време
70 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Яйцата се разбиват с размекнатото масло и се добавя захарта.

2

След това се прибавя брашното, бакпулвера, прясното мляко и се разбърква добре. Фурната се загрява на 180 C.

3

Добре разбитата смес, се разделя в две купи и в едната се добавя какаото.

4

Сместа се изсипва във формички за кексчета до 2/3 от обема им (по желание може да се сложи резенче банан или ягоди във формичката, преди да се сложи сместа).

5

Мъфините се пекат 20-30 минути или докато станат златисти.

6

Сладкарската сметана се разбива и се разделя в две купи. Шоколадът се разтопява на водна баня.

7

Половината от разтопения шоколад се изсипва постепенно в едната купа със сметана и се разбива с миксер, до получаване на гъст крем.

8

След като се извадят мъфините от фурната, се изчаква 20-30 минути да изстинат.

9

Изстиналите мъфини се намазват с шоколад и се украсяват със сметаната, пръчиците и крема от шоколад и сметана с помощта на шприц.

10

Държат се в хладилник, за де не се разтопява сметаната и шоколадът.

Подобни рецепти
Любопитно