Мусаката на баба
Мусаката на баба
Източник: Ралица Маркова
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Нарязвате лука на дребно и го запържвате в 4 с.л. олио.

2

Добавяте каймата и задушавате, докато стане на трохи.

3

Настъргвате домата и прибавяте към каймата да покъкри няколко минути.

4

Ако не разполагате с пресен домат, спокойно може да го замените с 2-3 с.л. доматено пюре.

5

Обелвате и нарязвате картофите на дребни кубчета. Добавяте ги към каймата за 2-3 минути, като разбърквате постоянно.

6

Накрая се прибавят подправките, изсипвате в тава и добавяте водата.

7

Покривате с фолио и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.

8

За приготвяне на заливката трябва да разбиете яйцата и да прибавите киселото мляко със разтворената в него щипка сода бикарбонат. Накрая прибавете брашното и нарязания на ситно магданоз.

9

Изсипете заливката върху мусаката и изпечете до златисто около 10-15 минути.

Подобни рецепти
Любопитно