Марудници
Марудници
Източник: Kulinar.bg
време
45 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

В дълбок съд се разбиват яйцата. Прибавят се киселото мляко, содата, солта и малко вода и се разбъркват. Прибавя се бавно, чрез ръсене и при непрекъснато разбъркване, брашното.

2

От полученото тесто с лъжица се сипва по малко върху нагорещена плоча/тиган.

3

Дебелината на тестения пласт трябва да бъде 2-3 мм, като при печенето тя се удвоява.

4

След изпичането им от едната страна, марудниците се обръщат и се изпичат от другата.

5

Намазват се с маслото и се поставят една върху друга в похлупен съд, за да омекнат и поемат маслото.

6

Поднасят се с кисело мляко, сирене или конфитюр.

Подобни рецепти
Любопитно