Милфьой с крем и плодове
Милфьой с крем и плодове
Източник: Thinkstock/Guliver
Тип ястие: десерт
Кулинар: шеф Готвач
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Бутер тестото разточете в правоъгълна форма. Разрежете правоъгълници и ги сложете в тавичка, застлана с хартия за печене. Поръсете с пудра захар и сложете тавата в хладилника за около 20-30 минути.

2

След това ги запечете на 200 С за около 5 минути. Извадете и поръсете отново с пудра захар. Върнете във фурната и печете до златисто.

3

Направете крема: сложете в купа сметаната, 25 грама пудра захар и вътрешността на ванилията. Разбийте на ръка с телена бъркалка. Сложете крема в шприц или пош.

4

За всяко милфьойче ще са ви необходими по 3 правоъгълника тесто.

5

С помощта на поша сложете на първите пластове малки розички от крема, отгоре подредете боровинки и парченца ягоди, сложете 2-рия ред тесто, отново крем и пак плодове. Повторете същото и с 3-тия ред тесто.

6

Ако не са стабилни, когато ги подредите в чиния, може да шприцивате малко под тях, за да стоят прави. Поръсете по желание с малко пудра захар сладкишчетата.

Подобни рецепти
Любопитно