Миди по моряшки
Миди по моряшки
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
30 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Изстържете и мийте мидите със студена вода, докато водата стане бистра, и изхвърлете отворените.

2

Обелете и нарежете на ситно лука и го запържете до златисто в сгорещеното масло.

3

Добавете бялото вино, дафиновия лист и зелените подправки, сол и черен пипер. Оставете да покъкри няколко минути.

4

Сложете мидите в бульоа и ги варете 12 минути, като постоянно бъркате, докато се отворят. Махнете затворените миди.

5

Извадете мидите и ги сложете в дълбок съд. Поръсете бульона с чесън на вкус и залейте мидите.

6

Рецептата е от книгата "Кулинарна енциклопедия" на ИК "Хермес".

Подобни рецепти
Любопитно