Мармалад от червен лук
Мармалад от червен лук
Източник: lubka grancharova
Кулинар: lubka grancharova
време
30 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Вземат се средно големи глави лук, нарязва се на филийки.

2

В сгорещеното олио се запържва леко лука само да се карамелизира, налива се виното, оставя се да се изпари алкохола, сипва се соевият сос, оцета балсамико, захарта.

3

Оставя се да ври, като непрекъснато се бърка. Ако се сгъстява, а лука не е още напълно готов, се прибавя малко водичка. Вари се, докато лука добие вид на мармалад, но не повече от 30 мин.

4

Много добро допълнение към посни храни и месо. Може да се съхранява по дълго време в буркан в хладилника.

Подобни рецепти
Любопитно