Печено агнешко със сос (Мария)
Печено агнешко със сос (Мария)
Източник: Maria Petrova
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Празник: Гергьовден
Сезон: пролет
Кулинар: Maria Petrova
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Всяка една от наразяните порции месо (6 по 250 грама) оваляйте в дресинга (от 3 с. л. червен пипер, 3 с.л. брашно, 1 с.л. мед, 1 к. ч. олио; сол и черен пипер на вкус) и с ръце нанесете равномерно.

2

Подредете в подходящ съд за печене. Полeйте с вода, която да покрие дъното на съда за печене.

3

Завийте с фолио. Поставете в предварително загрята фурна и печете два часа при температура 200 C, без да отваряте фурната.

4

Малко преди да изключите фурната махнете фолиото и оставете агнешкото открито за хубава коричка.

5

Докато е още във фурната, разбийте яйцето с киселото мляко и застройте соса, който се е образувал при печенето.

6

Поръсете със ситно нарязаните лук и джоджен.

7

Сервирайте порция агнешко, обилно полята със сос, и гарнирайте по желание.

8

Добър апетит! : )

Подобни рецепти
Любопитно