Малинов баварски заек
Малинов баварски заек
Източник: Petya Keranova
Тип ястие: десерт
Националност: немска кухня
Празник: Великден
Кулинар: Petya Keranova
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Млякото за крема, захарта и ванилията се кипват. Жълтъците се разбъркват леко. Ванилията се отстранява и горещото мляко се добавя към жълтъците, при непрекъснато бъркане.

2

Сместа се връща на котлона и се бърка, докато леко се сгъсти. Пресипва се в купа и се оставя да се охлади, покрита с фолио за свежо съхранение.
Желатинът се разтваря на водна баня и се сипва във вече охладения крем.

3

Сметаната се разбива до пухкава пяна и се добавя в крема.
Десертът се оставя в хладилник, да стегне добре, минимум за 4 часа.

4

След това се обръща и се украсява с малините.

Подобни рецепти
Любопитно