Макови кифлички с мармалад
Макови кифлички с мармалад
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: тестени
Националност: българска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Разтворете маята в малко вода. Прибавете лужица брашно, разбъркайте и оставете да втаса.

2

Пресейте останалото брашно, направете кладенче в центъра и в него сложете втасалата мая, маслото, лимоновата кора, солта, яйцата, разбити със захарта и прясното мляко.

3

Оформете тестото и го размесете хубаво. Оставете да втаса на топло за около 2-3 часа.

4

Премесете го отново след като мине това време. Разделете го на 8 части Всяка разточете на кръг. Разрежете всеки кръг на 8 триъгълника.

5

В основата на всеки се слага по една лъжичка мармалад. Завиват се на кифлички и се намазват с яйце, оставят се да втасат, поръсват се със захар и мак и се слагат във фурната.

6

Пекат се на 190 С, докато отгоре станат приятно зачервени.

Подобни рецепти
Любопитно