Лучник с кайма
Лучник с кайма
Източник: Петя Цанкова
Тип ястие: тестени
Кулинар: Петя Цанкова
време
80 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

В тенджерка с олио задушаваме нарязания на полумесеци лук и чесъна. Преди да е напълно готов, прибавяме размитата с малко вода кайма и пържим до побеляване на каймата. Следват нарязаните пиперки (и дом. пюре, ако слагате). Задушаваме до готовност. Слагаме подправките, разбъркваме и оставяме да изстине.

2

През това време разделяме тестото на две равни части. Едната разточваме на кора с диаметър по-голям от дъното на тавичката, в която ще печем. Намасляваме тавата и слагаме кората, така че да покрива и стените й. Отгоре разстиламе половината от плънката.

3

От втората част от тестото, разточваме две кори с диаметър, колкото на тавичката. Слагаме едната кора върху плънката. А върху нея изсипваме останалата плънка. Покриваме с втората кора и загръщаме навътре излизащото от стените тесто.

4

Намазняваме отгоре леко и набождаме с вилица.

5

Печем в предварително загрята фурна до готовност. Да ви е вкусно :)

6

Съвет: Плънката не трябва да е течна, за да може лучникът да се изпече добре отвътре. Иначе рискуваме да остане глетав.

Подобни рецепти
Любопитно