Кьопоолу "Нина"
Кьопоолу "Нина"
Източник: Нина Иванова
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Патладжаните (предварително надупчени) се изпичат във фурна за около 30 минути.

2

След изпичане, патладжаните се обелват и се оставят за известно време да се отцедят.

3

Чушките се изчистват от семките и се изпичат в чушкопек или във фурна (време за печене в чушкопек - около 3 часа). След изпичане, се обелват и също се отцеждат известно време.

4

Патладжаните и чушките се смилат с машинка за месо. Сместа се овкусява със сол на вкус (в случая, около 3 суп. лъжици сол).

5

Бурканите се пълнят със сместа до капачката. След затварянето, се стерилизират за около 1 1/2 часа.

6

При отваряне, сместа се овкусява с чесън и се запържва в 2-3 супени лъжици олио.

Подобни рецепти
Любопитно