Кървавица (Иваново)
Кървавица (Иваново)
Източник: sxc.hu
Националност: българска кухня
Празник: Ивановден
Сезон: зима
Кулинар: шеф Готвач
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Кръвта се разбърква и се посолява.

2

Обрезките се нарязват на дребни парченца, посоляват се и се размесват със счуканите черен пипер, бахар, кимион и карамфил.

3

Прибавя се кръвта.

4

Сместа се разбърква и с нея се напълват почистените и добре измити черва.

5

Приготвените кървавици се надупчват с вилица, заливат се със студена вода и се варят на тих огън.

6

Отцеждат се и се оставят на хладно и проветриво място.

Подобни рецепти
Любопитно