Кълцано кисело зеле
Кълцано кисело зеле
Източник: Уикипедия
Тип ястие: зимнина/туршии
Националност: българска кухня
Сезон: есен
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
250 гр. сол
Начин на приготвяне
лесна
1

Измийте зелето и издълбайте кочана

2

След това го нарежете на дълги и тънки ивици

3

Сложете зелето в широк голям съд и го посолете

4

Леко го объркайте и намачкайте

5

След като престои 30-60 минути, напълнете бурканите

6

Притиснете силно отгоре и покрийте повърхността с цели листа

7

Препоръчва се рязаното кисело зеле да се приготвя в буркани с вместимост до 3 литра

8

Ако искате да имате зеле до пролетта, налейте отгоре в бурканите малко олио.

Подобни рецепти
Любопитно