Крехки пържолки
Тип ястие: основно
Празник: Великден
Сезон: пролет
Кулинар: Сия Рибагина
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Моята великденска трапеза :)

2

Ако не харесвате вкуса на агнешкото месо, пригответе си фантастични пилешки пържолки за Великденската трапеза, изключително крехки и вкусни, горещо Ви ги препоръчвам.

3

Прави се марината за месото, като в голяма купа се смесват портокаловия сок, соевия сос, меда, бялото вино, зехтина, пипер и подправката за барбекю. Към тази марината се прибавят пържолките, размесват се хубаво, така че всички да се овкусят, купата се покрива с фолио и се оставя в хладилника за минимум 6 часа да се мариноват.

4

Преди печене се изцеждат от маринатата.

5

За изпичане аз използвах скарата на фурната, като я подмазах с мазнина и наредих върху нея пържолките с кожата надолу. На дъното на фурната поставих голяма тава с малко вода в нея, за да не се стича мазнина при печенето директно в печката.

6

Пържолките пекох на 180 С на функция „грил“, като се обръщат да се запекат равномерно и от двете страни до получаване на приятен загар :)

7

Може да се използва скара или направо да се изпекат в тава, във всички случаи стават разкошни.

Подобни рецепти
Любопитно