Пълнена агнешка плешка
Пълнена агнешка плешка
Източник: Photl
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Сезон: пролет
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Направете дълбок разрез между ребрата и лопатката на плешката.

2

Посолете и поръсете с черен пипер вътрешността на разреза.

3

Сварете черния дроб в подсолена вода.

4

В олиото запържете ситно нарязаната бяла част на лука.

5

Добавете ориза, подправете със сол и черен пипер.

6

Залейте ги с 1 чаена чаша гореща вода и ги оставете да врят на слаб огън.

7

Варете сместа, докато оризът набъбне.

8

Отстранете плънката от котлона.

9

Прибавете й нарязаните на ситно черен дроб и твърдо сварени яйца, разбитите сурови яйца, стафидите и магданоза.

10

Разбъркайте всичко добре и напълнете плешката.

11

Зашийте отвора, сложете плешката в тавичка и я залейте с разтопеното масло.

12

Добавете 1 чаена чаша гореща вода и я опечете.

13

От време на време я обливайте със соса.

Подобни рецепти
Любопитно