Крем Шибуст
Крем Шибуст
Източник: Wikimedia Commons
Тип ястие: десерт
Националност: френска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Загрейте млякото, 20 г захар и ванилията в тиган.

2

Сложете желатина да се разтвори в хладка вода.

3

В купа смесете жълтъците, 250 г захар и брашното. Когато млякото заври, сложете яйчената смес на 3 пъти и разбъркайте. След това върнете сместа на котлона и гответе, като разбърквате. Оставете да поври за няколко минути. Махнете от котлона. Сложете в чиста купа, добавете желатина и разбъркайте. Покрийте и оставете.

4

Сложете останалата захар и водата в тиган на котлона. След като заври, сложете я към разбитите белтъци и бавно разбъркайте. След това разбийте на силна степен, за да се смеси добре захарния сироп. 

5

1/3 от сместа с белтъците сложете към тази с жълтъците. Разбъркайте и след това добавете останалото.

6

Получава се един много вкусен и ефирен крем. Може да го използват веднага за десерти или да го съхранявате в добре затварящ се съд в хладилника.

Подобни рецепти
Любопитно