Баварски крем с кайсии и малинов сос
Баварски крем с кайсии и малинов сос
Източник: Wikimedia Commons
Тип ястие: десерт
Кулинар: шеф Готвач
време
30 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Бланширайте кайсиите, обелете ги и ги изчизтете от костилките. Направете 2/3 пт тях на пюре, а останалите нарежете на резени. Разбийте жълтъците със 100 грама захар до побеляване.

2

Срежете ванилията и я остържете, добавете я към яйчената смес, после прибавете кайсиевото пюре, лимоновия сок и кайсиевата ракия.

3

Накиснете желатина в 3 лъжичи студена вода, оставете го 10 минути да набъбне, след това го загрейте, като бъркате напрекъснато, докато се разтвори напълно.

4

Добавете го към яйчния крем и го изстудете в хладилника. Когато започне да се сгъстява, прибавете към него половината от нарязаните кайсии.

5

Разбийте сметаната много добре, добавете я към кайсиевия крем и пак го сложете в хладилника.

6

Пасирайте малините през цедка и добавете към тях 25 грама захар и малиновия ликьор.

7

Гарнирайте баварския крем с малиновия сос и останалите резенчета кайсии.

8

Още рецепти тук.

Подобни рецепти
Любопитно