Крем Брюле
Крем Брюле
Източник: morgueFile
Тип ястие: десерт
Националност: френска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
30 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Млякото и захарта се разбиват. Загряват се в малка тенджера, на слаб огън, докато захарта се разтопи.

2

В отделен съд се разбиват и жълтъците. Към тях се прибавя течната сметана. Бърка се.

3

Яйчената смес се добавя постепенно към млякото. Добавя се ванилията. Разбърква се отново.

4

Финалната смес се разпределя между 6 огнеупорни купички. Пече се на водна баня, в предварително загрята на 150 градуса фурна. (Водата в съда трябва да достига средата на купичката.) Внимавайте да не заври.

5

Наблюдава се, докато се пече, до получаване на кафеникава коричка.

6

Охлажда се за час-два. Преди сервиране се посипва със захар и за три минути се запича отново във фурната. За препоръчване е да използвате специална газова горелка (както е показано на снимката).

Подобни рецепти
Любопитно