Крем Брюле II
Крем Брюле II
Източник: Thinkstock/Guliver
Тип ястие: десерт
Националност: френска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Загрейте фурната на 150 С.

2

Разбийте жълтъците, 4 лъжици захар и ванилията, докато се получи еднородна смес.

3

Сложете сметаната в загрят тиган и загрейте на ниска температура, почти до степен на завиране. Махнете сметаната веднага от котлона, когато усетите, че завира. Разбъркайте сметаната в сместа с жълтъците и разбъркайте, докато се смесят добре.

4

Сложете сметановата смес в съд на водна баня и разбъркавайте за около 3 минути, докато сместа започне леко да се залепя на лъжицата. Махнете от котлона и прехвърлете в топлоустойчив съд за печене или използвайте малки формички за крем брюле.

5

Печете в загрятата фурна за 30 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади на стайна температура. След това сложете в хладилника за 1 час.

6

Загрейте фурната отново, но само на горния реотан.

7

В малка купа смесете останалите 2 лъжици захар и кафявата захар. Поръсете крема с тази смес. Сложете във фурната за около 2 минути, докато се стопи захарта. Следете внимателно да не загори.

8

Извадете и охладете крем брюлето. Сложете в хладилника да се охлади и да се стегне текстурата отново.

Подобни рецепти
Любопитно