Ябълков сок по немски (за 5 литра)
Ябълков сок по немски (за 5 литра)
Източник: Thinkstock / Guliver
Сезон: есен
Кулинар: шеф Готвач
време
45 мин.
порции
продукти
5000 гр. ябълки
150 гр. захар
Начин на приготвяне
лесна
1

Измийте ябълките много добре

2

Разрежете ги на четвъртинки и отстранете семенната част

3

Сложете ги в голяма тенджера и леко трамбовайте

4

Залейте с 2,5 литра вода

5

Кипнете ги и варете на умерен огън 12 минути

6

Сварените ябълки изсипете в тройно сгъната марля, изцедете сока и го излейте в съд

7

Прибавете захарта към получения сок, разбъркайте и кипнете отново

8

След като кипне, махнете образувалата се пяна

9

Докато е още горещ, разлейте сока в бутилки с винтови капачки и ги затворете

10

Съхранявайте ги на тъмно и хладно място

11

Срокът на годност е 1 година.

Подобни рецепти
Любопитно