Конфитюр от сърцевината на диня
време
> 90 мин.
порции
продукти
80 мл глюкоза
300 гр. захар
1 бр. диня
Начин на приготвяне
лесна
1

Динята се почиства от корите и семките. Течността може да се поизцеди (на мен ми излезе около 600 гр. каша).

2

Изсипва се в тенджера, добавя се захарта. Слага се на огъня и се бърка, докато пусне още сок. Котлонът се намалява и, преди да започне да кипва, се добавят 80 мл. глюкоза.

3

Оставя се още 15 минути на огъня и се бърка от време на време. Сваля се от котлона и се оставя малко да изстине.

4

След 10 мин пак се връща на огъня за около 10-15 минути (може и да не се наложи връщане въобще, ако динята не е пуснала много вода).

Подобни рецепти
Любопитно