Колбас с плънка от ябълки
Колбас с плънка от ябълки
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Сезон: лято, есен
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Изпържете в олиото 400 грама от колбаса и ситно нарязаните лук и чесън

2

Добавете чушката и гъбите и пържете още 3 минути

3

Сложете след това доматите, пюрето и виното

4

Варете ястието на тих огън 20 минути, като го бъркате постоянно

5

Пуснете в него и ябълките, с които да поври още 3 минути

6

Пресипете го в дълбока тавичка

7

Залейте го със смес от разбитите брашно, бакпулвер, масло, 1ч.л. вегета, 1 яйце и млякото

8

Отгоре наредете парченца от останалия колбас и ги намажете с другото яйце

9

Печете във фурна 15-20 минути на 200 градуса.

Подобни рецепти
Любопитно