Козуначено руло с пълнеж
Козуначено руло с пълнеж
Източник: lubagrancharova
време
90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
за майстор-кулинари
1

Направете кладенче в пресятото брашно. ИЗсипете маята, прясното мляко и половината захар.

2

Отделете 2 белтъка за плънката. Отделете и 1 жълтък за намазване. Останалите 2 жълтъка и 1 белтък изсипете в кладенчето.

3

 Добавете настърганата кора от лимон и щипка сол. Замесете меко тесто.

4

Разтопете маслото и смесете с олиото. Започнете да сипвате по малко от мазнината и месете, докато тестото поеме цялата мазнина. Поставете тестото в голяма купа. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да втаса.

5

Готовото тесто омесете още един път. Ако е меко, добавете още малко брашно. С ръка разстелете дебела кора и сложете върху половината тесто плънката.

6

За плънката: Разбийте белтъците на гъст сняг, добавете 100 г захар. Прибавете счуканите орехи и леко разбъркайте с лъжица.

7

Завийте рулото намажете с жълтък. Поръсете със  захар. Изчакайте още 15-20 мин да втаса. Печете 45-50 мин в предварително загрята фурна на
180 С.

Подобни рецепти
Любопитно