Киш със зеленчуци на Люба
Киш със зеленчуци на Люба
Източник: lubka grancharova
време
45 мин.
порции
продукти
125 гр. масло
1 бр. праз лук
6 с.л. олио
4 бр. яйца
200 гр. кашкавал
4 стр. селари
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Замесва се тесто от брашното, маслото едно яйце и малко сол. 

2

Разстила се тестото в накъдрена тавичка и се пече на 160 градуса 15 мин.

3

В сгорещеното олио се запържват нарязаните на едри парчета праз и селари (стрък целина - вносна; тя няма този силен аромат като нашата). 

4

След като омекне, се смесва с настъргания кашкавал и яйцата и се сипва върху леко запечената маслена кора.

5

Пече се, докато хубаво се зачерви.

6

Може да се поднесе с бульон. Прекрасно е за вечеря. За любителите на месото може да се прибави към зеленчуците ситно нарязан бекон.

Подобни рецепти
Любопитно