Козунаци от Люба Грънчарова
от Kulinar.bg | 31 март 2015
За един хубав Великден

Как върви приготовлението на козунаци? Вероятно имате вкусни и изпитани рецепти, които си приготвяте всеки Великден.


Но, ако все пак искате да опитате и нови техники за направа на великденски козунак, то ние идваме на помощ с най-вкусните и лесни рецепти, дело на Люба Грънчарова.

 

Знаете, че нейните рецепти са изпробвани и се получават много добре. Вижте апетитните снимки на нейните произведения и си изберете.

 

Има за всекиго по нещо. Ние се подписваме с две ръце под тях х и ви приканваме с няколко вкусни парчета великденски козунак.

 

Козунак със стафиди


30250

 

Една класическа рецепта за козунак. Люба е използвала кексова форма за направата на този вкусен козунак. Става висок и парчетата от него стоят красиво.

 

Бърз козунак


30247

 

Е, да, трябва време да втаса, но пък бързината идва оттам, че не се налага да го месите дълго време и то няколко пъти. Използвайте продълговата форма за кекс, за да получите резултата, който виждате на снимката.

 

Козунак със стафиди Люба


30251

 

 
 

Тук отново имаме комбинация от стафиди и бадеми, но тя пък и изпитана като вкус, и можем спокойно да разчитаме на добър резултат.

 

Тестото се навива на руло и се слага в кръгла форма за кекс. Стои красиво и различно.

 

 

 

Козунак с портокалови корички


30249

 

Ароматът на цитрусови корички е много подходящ за козунак. Сложете лимонови и портокалови кори, овкусете с ванилия. И уханието, което ще се разнесе из къщата е направо неустоим :) 

 

Не забравяйте да се включите и в нашата кулинарна надпревара за великденска трапеза :))

Рецепти