Киш с тиква
Киш с тиква
Източник: Люба Грънчарова
време
60 мин.
порции
продукти
2 с.л. олио
20 стр. див лук
100 гр. спанак
100 гр. шунка
300 гр. тиква
1 ч.л. сол
5 бр. яйца
Начин на приготвяне
за майстор-кулинари
1

Тесто - замесете тесто от брашното, 1 яйце, малко сол и патешката мас.
Завийте в прозрачно фолио и оставете в хладилника.

2

Нарежете тиквата на кубчета, посолете, поръсете с черен пипер и олио и запечете до златисто във фурната.

3

Разточете тестото и поставете в тавичка за киш. Надупчете с вилица и печете, докато стане златисто.

4

Пълнеж - смесете изпечената тиква, ситно нарязаните шунка, спанак и див лук, подправете със сол и черен пипер. Сипете сметаната и останалите яйца. Хубаво разбъркайте. Сипете в изпечения блат. 

5

Печете, докато плънката направи коричка.

Подобни рецепти
Любопитно