Пица Маргарита
Пица Маргарита
Източник: Thinkstock/ Guliver
Тип ястие: тестени
Националност: италианска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
1 пак. мая
1 ч.л. захар
1 щипка сол
3 с.л. зехтин
250 мл вода
400 гр. домати
2 стр. босилек
100 гр. моцарела
Начин на приготвяне
лесна
1

Разтворете захарта и маята в няколко лъжици вода. Оставете да шупне за двайсетина минути.

2

Пресейте брашното със солта, сложете в купа за месене и в кладенче налейте останалото количество вода, маята и зехтина. Замесете хубаво тестото.

3

Продължете месенето на плота за още няколко минути. Върнете в купата и покрийте. Оставете тестото да си почине.

4

Извадете втасалото тесто, месете за още няколко минути и го разстелете в тава. Гледайте да не е по-високо от 5 мм, защото ще се надуе при печенето.

5

Наредете моцарелата, нарязана на колелца, отгоре разпределете доматите. Сложете пицата да се пече във фурната за 20 минути на 200 С.

6

Преди да е изтинала поръсете с листенцата босилек.

Подобни рецепти
Любопитно