Кейк с кафе и рикота
Кейк с кафе и рикота
Източник: Thinkstock/Guliver
Тип ястие: тестени, десерт
Кулинар: шеф Готвач
време
90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Намазнете дъното на тава и оставете настрана.

2

В купа смесете брашното, бакпулвера, содата, солта.

3

В друг съд разбийте маслото с миксер. Добавете бялата захар. Добавете и яйцата, едно по едно. Сложете и рикотата. Разбъркайте. Добавете към брашнената смес. Изсипете сместа в тавата.

4

Смесете начупените ядки, кафявата захар, канелата и индийското орехче. Поръсете тестото. Покрийте и оставете за 1 ден в хладилника.

5

Загрейте фурната на 180 С. Махнете фолиото и печете за 35-40 минути, или до суха клечка. Извадете и оставете на решетка да изстине.

Подобни рецепти
Любопитно