Кебапчета под прикритие
Кебапчета под прикритие
Източник: Violeta Mateva
Тип ястие: основно
Кулинар: Violeta Mateva
време
70 мин.
порции
продукти
1 к.л. сол
500 гр. кайма
3 бр. яйца
1 ч.ч. ориз
400 мл олио
100 гр. галета
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Рецептата участва в "Рецепти с кайма и кълцано месо".

2

Сваряваме ориза и го отцеждаме. Сваряваме картофите, обелваме ги и ги намачкваме с вилица на пюре.

3

В купа смесваме сварените картофи, сварения ориз, 1 яйце, сол, черен пипер на вкус и разбъркваме добре.

4

От каймата печем 10 броя кебапчета.

5

Върху фолио разстиламе от картофената смес. Върху нея поставяме печена червена чушка, като преди това сме я разтворили като книга с размерите на картофената смес.

6

Отгоре поставяме едно печено кебапче и с фолиото навиваме на рулце. Готовите рула първо се овалват в брашно, после в 2 разбити яйца и накрая в галета.

7

Пържим в загрято олио от двете страни до златисто. Вкусно и ефектно. 

Подобни рецепти
Любопитно