Катми с кокошка (Ракитница)
Източник: Thinkstock / Guliver
Националност: българска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
1 бр. кокошка
60 гр. масло
2/3 пак. мая
1
От брашното, размитата с малко хладка вода мая, сол на вкус и около 2 ч.ч. вода се приготвя тесто, което се оставя да втаса, докато обема му се увеличи 2-3 пъти
2
От него смалък черпак се сипва върху сач (вид плитък меден тиган), който се намазва с мазнина и разбит желтък (за всяка катма)
3
Изпичат се катми (като се запекат от едната страна се обръщат и от другата)
4
Веднага след изпичането им катмите се намазват с масло и се нареждат в тава
5
Кокошката се сварява в подсолена вода и се накъсва на порции
6
Порциите от кокошката се разпределят върху катмите и се увиват.
Подобни рецепти
Любопитно