Трофи паста с песто
Трофи паста с песто
Източник: Thinkstock / Guliver
време
50 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Кипнете 1 тенджера с подсолена вода.

2

През това време, внимателно измийте босилека със студена вода. Отцедете го и го подсушете с кърпа или кухненска хартия. Стрийте старателно ¼ от босилека в хаванче.

3

Постепенно прибавяйте в хаванчето кедровите ядки, след това чесъна и една щедра щипка сол. Стрийте всичко хубаво. Прибавете сирената (предварително рендосани), стрийте, прибавете зехтина, стрийте. Пестото трябва да стане гладко и еднородно.

4

Сварете пастата във вече кипналата вода. Не я преварявайте! Запазете 1/3 от водата, в която пастата се е варила, а останалата отцедете.

5

Върнете трофите в тенджерата и добавете пестото и водата. Разбъркайте внимателно.

6

Подправете с черен пипер и сервирайте мигновено.

7

Пастата трофи може да бъде заменена с друг вид къса паста.

Подобни рецепти
Любопитно