Картофи, пълнени с кайма, лук и гъби
Картофи, пълнени с кайма, лук и гъби
Източник: Марианна Калинкова
Тип ястие: основно
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

В тиган с малко зехтин запържете леко каймата. Добавете нарязаните на ситно лук и гъби.

2

Задушете добре, до изпаряване на водата. Добавете солта и подправките. Оставете настрани да изстине.

3

В гореща вода кипнете замалко обелените картофи.

4

След като изстинат, издълбайте дълбоки каналчета в картофите. Напълнете ги с плънката и подредете в тава за печене. По същия начин можете да напълните няколко гъбки.

5

Печете 30 минути в загрята фурна на 200 С. Сервирайте топли, поръсени с пресен копър и мащерка.

Подобни рецепти
Любопитно