Кюфтета с бял сос
Кюфтета с бял сос
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Оризът се сварява в една част вода и се охлажда

2

Смесва се с каймата, ситно нарязания лук, едно яйце, чубрицата и черния пипер

3

Оформят се кюфтета като топки и се овалват в брашното

4

В тенджера с вода или бульон се слагат моркова, кромид лук, дафинов лист, черен пипер на зърна

5

Щом водата заври, се посолява на вкус и в нея се пускат кюфтетата и маслото

6

След като кюфтетата се сварят, бульонът се прецежда и се застройва

7

За застройката се разбиват другото яйце, млякото, оцета и остатъка от брашното

8

Сместа се темперира с горещ бульон и на тънка струйка се влива в бульона

9

Кипва се при непрекъснато бъркане.

Подобни рецепти
Любопитно