Картофи по швабски
Картофи по швабски
Източник: Деница Тодорова
Тип ястие: основно
Сезон: есен-зима
време
15 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Подготвяме картофите, като ги нарязваме на кубчета, големи около сантиметър – два.

 

2

В дълбок съд загряваме около пръст олио и пържим картофите до зачервяване.

3

През това време нарязваме лука на ленти или кубчета и кренвирша по желание.

4

Лукът се карамелизира, а кренвиршът се „минава“ през топлинка, колкото да си промени цвета.

 

5

Докато изчакваме и последните картофи да се изпържат, приготвяме соса.

6

Смесваме майонезата, киселото мляко и чесъна и разбъркваме добре.

7

В чиния подреждаме – ред картофи, които заливаме със соса, отгоре изсипваме лъжица запържен лук, лъжица кренвирш и гарнираме с нарязан копър.

Подобни рецепти
Любопитно