Пушена шунка със зеле
Пушена шунка със зеле
Източник: Thinkstock/Guliver
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Обелете лука, набодете в тях карамфила и бахара. Сложете ги с шунката във вряща вода, подсолена. Варете 1 1/2 - 3/4 ч, извадете месото, прецедете бульона и запазете 500 мл от него.

2

Сложете шунката, бульона, нарязаното на ивици зеле и маста в тенджера, подправете със сол и пипер и задушавайте за 30-45 минути.

3

Обелете картофите и ги пържете в олиото, докато хванят коричка.

4

Извадете шунката и я нарежете на филийки. Аранжирайте я на затоплено блюдо заедно с картофите и зелето.

Подобни рецепти
Любопитно