Капама (Люба)
Капама (Люба)
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: основно
Празник: Нова Година
Сезон: зима
Кулинар: lubagrancharova
време
90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Направете смес за сърмите, като нарежете на ситно половин глава лук и задушите, докато стане прозрачен.

2

Дръпнете настрани леко да се охлади и добавете каймата, ориза, солта, черен пипер и кимион на вкус. Завийте сърмите с по-големите листа от зелката.

3

На дъното на гювеча сложете гъшата мас.

4

Нарежете зелето и останалия лук и добавете 1 ч.л. червен пипер, разбъркайте и изсипете в гювеча.

5

Отгоре наредете сърмите. Нарежете пуйката (или част от голяма пуйка) заедно с пържолите, поръсете със сол и черен пипер и наредете върху сърмите.

6

Захлупете и сложете да се пече около 2 часа. Не сипвайте вода или зелев сок.

7

Добавете наденицата и допечете ястието.

8

Сложете в голяма чиния и поднесете на масата.

Подобни рецепти
Любопитно