Канелени ролца с глазура
Канелени ролца с глазура
Източник: Thinkstock / Guliver
време
90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

За приготвянето на рулцата: Разтворете маята в топло мляко.

2

Добавете 1/2 ч.ч. захар, 1/3 ч.ч.маргарин, 1 ч.л. сол, 2 яйца и 4 ч.ч. брашно. Разбъркайте добре.

3

Замесете тестото във формата на топка.

4

Разточете тестото върху набрашнена повърхност с дължина около 50 см и широчина около 40 см.

5

Загрейте фурната предварително на 200 С.

6

За приготвянето на пълнежа: Смесете кафявата захар и канелата в купа.

7

Намажете повърхността на тестото с 1/3 ч.ч. разтопен маргарин, след което поръсете равномерно със захарта и канелата.

8

Внимателно навийте тестото откъм дългата му страна, така че да се получи с формата на руло.

9

Срежете рулото на филии с широчина 5 см и ги наредете в намазнена тава за печене.

10

Печете 10 минути или докато придобият златист цвят.

11

За глазурата: Смесете 8 с.л. маргарин, 1 1/2 ч.ч. пудра захар, 1/4 ч.ч. сирене крема, 1/2 ч.л. ванилия и щипка сол.

12

Разбийте съставките, докато се получи пухкава смес.

13

Когато рулцата станат готови, ги намажете обилно с глазурата.

Подобни рецепти
Любопитно