1
От тази доза ще получите 8 бр. козуначени рула.
2
Маята се разтваря в 100 г вода + 2 с.л. брашно и 1 с.л. захар. Оставя се да шупне. Млякото се затопля, като в него се оставя да се разтвори захарта (500г).
3
Брашното се слага в голяма тава. По средата му се прави кладенче, където се чукват яйцата, слага се топлото мляко (с разтворената в него захар), шупналата мая, олиото, настърганата кора на целия лимон и сока от половин лимон. По края на брашното се слага и солта.
4
Тази смес се разбърква добре и от нея се меси тесто. След като е омесено добре, се оставя да втаса (около 2 часа в топло помещение).
5
Втасалото тесто се размесва леко и се разделя на 4 топки. Всяка от топките се меси, като пръстите се намасляват със свинска мас. Тези топки трябва да се месят много.
6
4-те добре омесени топки се оставят да втасат. След това делим всяка топка на 2. Получават се 8 топки, като всяка от тях ще бъде достатъчна за едно руло. 8-те топки се премесват леко и се оставят да втасат.
7
Докато тестата втасват, можете да приготвите плънката.
Смелете орехите, объркайте ги с 100 г захар и какао.
Нарежете халвата и локума.
8
Всяка топка леко се премесва и се разточва на правоъгълник. Намажете правоъгълник със сладкото (може да е всякакво), като оставите единия край ненамазан. Посипете с ореховата смес, сложете парченца халва и локум и навийте рулото не много стегнато.
* Плънката е по желание - може да сложите от всички продукти или само комбинация от някои.
9
Разбийте отделно един жълтък. С него намажете готовите рула и посипете обилно със захар. Оставете да втасат и печете върху хартия за печене в загрята на 180 С фурна около 30 минути.