Какво ще стане, ако готвим всеки ден за цял месец?
от Kulinar.bg | 05 юни 2014
На какво ще ни научи това

Повечето от нас готвят редовно. Но понякога се изкушаваме да приготвим по-голямо количество, така че да остане и за следващия ден.

 

Колкото и да обичаме готвенето, не всеки ден ни се прекарва време пред печката. Замисляли ли сте се какво ще стане, ако си поставите за цел да готвите всеки ден различно ястие в продължение на 31 дни?

 

Сигурни сме, че сред вас ще се намерят доста скептици, що се отнася до този експеримент.

 

Ще се чуят и мнения от рода на – Всеки ден различно ястие! Обърнато в пари, това може да се окаже доста сериозна сума.

 

Но не бързайте да отхвърляте мигновено идеята.

 

Кулинарният автор Джил Уолдбисър решила да се подложи на експеримента, за да провери на какво може да те научи подобно начинание.

 

Ето какво споделя тя. В кулинарното предизвикателство можете да намерите красота. Целенасоченото ангажиране с готвене всеки ден е творческо занимание, което би могло да има и терапевтично действие.

 

Първата седмица ще е по-трудно да огранизирате времето си, но след това ще свикнете, стига да имате желание. Сами ще усетите как започвате да приявявате въображение.

 

Колкото повече готвите, толкова по-лесно и забавно става. Научете се да използвате и това, което ви е останало от вечерта. Грилована сьомга, например, може да се превърне в чудесна салата на следващия ден.

 

Всекидневното готвене ще ви срещне с много и различни рецепти, които, може би, не бихте забелязали по принцип. Този експеримент ще ви научи да използвате повече плодове и зеленчуци, подправки и различни вкусове.

 

Щастието от храната в 21 цитата

 

Ако харесвате готвенето и го намирате за забавно и полезно, то опитайте се да изпълните експеримента.

 

Ще намерите нови аспекти на кулинарията, които ще ви накарат да се влюбите още повече в нея. А и ще внесат разнообразие в кухнята.

 

Рецепти