Какво да правим с брашното от панировката?
от Kulinar.bg | 08 декември 2023
На сурово месо най-вече

Всички сме панирали с брашно и яйца, галета и тук-таме някоя подправка за разкош. Да, вкусничко е, но какво правим с останалите продукти?

 

Запитвали ли сте се "можем ли да използваме брашното, останало от овалването на месо"?

 

Обикновено хвърляме това брашно, тъй като знаем, че щом е имало досег със сурово месо, тогава има риск от бактериите, които са се прехвърлили от месото върху брашното.

 

По-опитните от вас може би знаят, че могат да готвят с него, но сега ще кажем при какво условие, за тези, които не са толкова напред.

 

Е, трябва да знаете, че брашно, което е имало контакт със сурово месо, трябва да се сготви веднага или да се държи в хладилника (ако не можете да го сготвите веднага). Имайте предвид, че колкото повече стои брашното, толкова повече се размножават бактериите и вероятността да "оцелеят" на топлинна обработка е голяма.

 

35854

lubagrancharova

 

Това брашно е много полезно за направа на грейви или друг сос, за сгъстяване на соса. 

 

35261 35918

 wikimedia/youtube



Същото може да се каже и за маринати. Не можете да използвате течността за сосове, които няма да минат през никаква топлинна обработка.

 

Рецепти