Как да си направим захаросани лимони
от Kulinar.bg | 24 юни 2014
Идеални за сладкарска украса

Помните ли вкуса на захаросаните лимонови резени, които хапвахме като деца? Имаме една рецепта, с която да си припомните този любим детски вкус.

 

Захаросаните лимонови резени, които ще ви споделим, са идеални за украса на различни десерти (торти, кейкове, кремове).

 

Необходими продукти:

 

1 ч.ч. едра захар

 

2 лимона, нарязани на много тънки резени

 

2 ч.ч. вода

 

Начин на приготвяне:

 

Добавете захарта към водата в голям тиган, на средна температура. Ако използвате голям тиган с хубаво дъно, ще можете да подредите лимоните на един слой.

 

Изчакайте захарта да се разтвори и кипнете. Намалете температурата. По дъното на тигана подредете половината лимони. Обръщайте ги от време на време, за да сте сигурни, че ще се захаросат равномерно.

 

Оставете така за 8 минути, докато лимоните станат прозрачни. С помощта на щипка, извадете и подредете върху готварска хартия. Повторете процедурата с останалото количество.

 

Можете да направите същото с портокал.

Рецепти