Еврейска баница "Пастел де меринджено"
Еврейска баница "Пастел де меринджено"
Източник: Сия Рибагина
Тип ястие: тестени
Националност: израелска кухня
Кулинар: Сия Рибагина
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Два големи патладжана се измиват и нарязват на две, посоляват се и се оставят за 30 минути да изтече горчивият сок.

2

Изплакват се и се слагат в тавичка с малко вода и олио да се запекат до златисто.

3

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в малко мазнина. Добавя се печеният патладжан, нарязан на парчета и сол и черен пипер на вкус. 

4

Задушава се за няколко минути и се добавя каймата. Запържва се до златисто и се маха от котлона. Оставя се да се охлади малко и се слагат разбитите яйца, при непрестанно бъркане.

5

Подходяща тавичка се намаслява и се слагат половината от корите, прибавя се 1 с.л. олио, разнася се, и се изсипва сместа с каймата.

6

Отгоре се захлупва с останалите кори като краищата се подгъват надолу. Намазва се с разбит жълтък и олио и се пече на 180 С до златисто.

Подобни рецепти
Любопитно