Джалеби
Джалеби
Източник: youtube.com
Тип ястие: тестени
Националност: азиатска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Смесваме сухите съставки – брашната с бакпулвера, нишестето, солта, куркумата, малко по малко прибавяме млякото и олиото (може и стипено масло по желание). Правим тесто. Прибавяме топла вода, за да се получи меко тесто.  

2

Пълним тестото в пош или пликче, на което режем единия ъгъл, за да може да се шприцова тестото.  

3

Загряваме олио до горещо и пържим, като правим спирали от тестото.  

4

За сиропа: на котлона кипваме захарта с водата, розовата вода, сока от лимона.  

5

Заливаме в купа поизстиналите изпържени джалеби с топлия сироп. Оставяме ги да се напоят хубаво. След това ги вадим с решетъчна лъжица.  

Подобни рецепти
Любопитно