Гювеч с пиле
Гювеч с пиле
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Сезон: есен, зима
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
продукти
1 бр. пиле
50 гр. масло
100 гр. сланина
70 гр. моркови
200 гр. картофи
300 гр. грах
100 гр. гъби
Начин на приготвяне
лесна
1

Задушете пилето с маслото и го доварете с малко вода

2

Отделете месото от костите и го нарежете на парченца

3

Задушете последователно нарязаните на дребно лук, пушена сланина, моркови, картофи

4

Накрая прибавете отделно сварения грах и задушените гъби

5

Готовата смес разбъркайте с парченцата пиле и я изсипете в голям пръстен сьд с похлупак

6

Ястието печете около 15 минути.

Подобни рецепти
Любопитно