Гулаш от дивечово месо и гъби
Гулаш от дивечово месо и гъби
Източник: Thinkstock/Guliver
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Накиснете манатарките. Нарежете месото и бекона на парчета. Сгорещете олиото в тенджера и запържете бекона и месото.

2

Обелете лука и чесъна, нарежете ги и ги запържете. Подправете със сол и пипер, мащерка, сложете бульона и бирата.

3

Измийте манатарките, добавете ги към гулаша с магданоза (ненарязан) и дафиновия лист и оставете да къкри за 1 час и 25 минути.

4

Измийте печурките, нарежете ги и ги добавете към гулаша 15 мин преди края на готвене.

5

Бланширайте доматите, охладете ги със студена вода и ги обелете. Отстранете семенната част и ги нарежете на четвъртинки. Сложете ги в гулаша 5 мин преди края на готвене.

6

Извадете магданоза и давиновия лист. Сложете сметаната, разбъркайте и като заври, подправете със сол и пипер на вкус.

Подобни рецепти
Любопитно