Пилешки шишчета с дзадзики по гръцки
Пилешки шишчета с дзадзики по гръцки
Източник: Youtube
Тип ястие: основно
Националност: гръцка кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

В голям съд разбъркайте заедно лимоновия сок, оцета, счукания чесън, 1 с.л. магданоз, ригана, босилека, мащерката, кориандъра, ¼ ч.ч. от зехтина и поръсете със сол и черен пипер. Сварете, обезкостете и нарежете пилето на по-едри парчета. Сложете го в специален пакет за многократно отваряне и затваряне, изсипете мазнината и подправките и оставете да се маринова месото в хладилника за максимум 2 часа, не повече. 

2

Нарежете тиквичките, лука и камбите. Поръсете ги с 2 с.л. зехтин и поръсете със сол. Накиснете шишовете за 30 мин. във вода.

3

Затоплете грила на средновисока температура. Наредете на шишовете последователно чушките, лука, тиквичките и месото. Повторете. Намазнете грила с останалия зехтин и поставете шишовете за по 20-30 мин. докато се изпекат равномерно от двете страни. Гарнирайте с останалия магданоз и сервирайте със салата дзадзики.

Подобни рецепти
Любопитно