Грис с ябълки
Грис с ябълки
Източник: sxc.hu
Тип ястие: десерт
Националност: българска кухня
Сезон: пролет
Кулинар: шеф Готвач
време
45 мин.
порции
продукти
200 гр. захар
160 мл олио
1500 гр. ябълки
1/2 пак. бакпулвер
200 гр. грис
Начин на приготвяне
лесна
1

Настържете ябълките на ренде и ги разбъркайте с канелата и захарта.

2

Размесете брашното, гриса и содата много добре.

3

Наредете в ненамаслена тава един ред от сместа с грис.

4

След това ябълкова смес, отново тесто и ябълкова смес.

5

Залейте равномерно с олиото.

6

Печете сладкиша в умерена фурна.

7

Сервирайте го студен.

Подобни рецепти
Любопитно