Защо трябва да имаме лимони в хладилника?
от Kulinar.bg | 23 юли 2014
Задължително!

Знаете ли, че е добре винаги да имате няколко лимона в хладилника?

 

Питате се защо? Следва да разберете в тази статия, в която ще се опитаме да ви убедим, че лимонът трябва да присъства във всеки пазар, който правите.

 

Дръжте ги в хладилника, така ще се задържат свежи няколко седмици повече, отколкото, ако ги съхранявате извън него.

 

Варене на яйца

 

Ако обичате твърдо сварени яйца, тогава е добре да имате лимони наоколо. Преди да сварите яйцата, намажете черупките им с малко лимонов сок. Това ще помогне да не се счупят, докато ги варите малко по-дълго. Докато ги варите можете да пуснете една лъжичка лимонов сок. Това ще помогне да се обелят по-лесно.

 

Предпазва ориза от залепване

 

Ако сипете 1 супена лъжица лимонов сок във вряща вода с ориз, това ще попречи на самия ориз да залепне, както и да залепне по дъното на съда.

 

Запазване на продуктите

 

Лимоните предпазват временно други плодове и зеленчуци от покафеняване. Дори да са пресни, ако са променили цвета си, могат да се окажат доста неапетитни за някого. Всичко, което трябва да се направи, е да се изстиска малко лимон върху нарязаните плодове или зеленчуци.

 

Изстудяване на напитки 

 

Преди да направите кубчета лед, сложете по една капка лимонов сок във формата и долейте с вода. Няма значение в какво смятате да слагате ледчетата, всичко има по-хубав вкус с малко лимон.

 

Лимонада

 

Знаете онази подоворка "Ако съдбата ти поднесе лимони, направи си лимонада!" Ние сме напълно съгласни с това. Бъдете по-креативни и смесете ананас и сок от диня или сложете пюре от боровинки.

 

Домашна лимонада по изпитана рецепта, опитайте я.

 

Овкусете водата

 

Без да добавяте захар, сложете малко лимонов сок във водата. Можете да облекчите болките в гърлото с малко вода с лимон, с която да направите гаргара. Повтаря се по 3 пъти дневно. Още почиства бъбреците, черния дроб и кръвта.

 

Как още можем да подобрим вкуса на водата.

Рецепти