Вратни пържоли с ябълки
Вратни пържоли с ябълки
Източник: Сия Рибагина
Тип ястие: основно
Сезон: есен-зима
Кулинар: Сия Рибагина
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Ябълките се почистват, обелват и нарязват на полумесеци с дебелина 2 см. Най-добре е да се използват зелени ябълки.

2

Месото се нарязва на пържоли, начуква леко и се подправя със сол, черен пипер и риган.

3

Тавичка се намазва със зехтин, нареждат се на дъното половината от ябълките, върху тях се нареждат вратните пържоли и върху тях се подреждат останалите ябълки.

4

Полива се с меда, слагат се зрънца бахар и се налива виното и ябълковия сок. Покрива се с алуминиево фолио и се пече 90 мин на 170 С, след което се отстранява фолиото и се допича още 15-20 мин до златисто на 180 С.

Подобни рецепти
Любопитно