Бъбреци по руски
Бъбреци по руски
Източник: Thinkstock/Guliver
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Разрежете бъбреците надлъжно и ги измийте. Бланширайте ги, като ги залеете с вряла вода. Оставете ги така за 1 час. После ги отцедете и нарежете на филийки.

2

Обелете и нарежете лука. Сгорещете олио и го запържете. Разтворете бульона в 1 л вода и сишете лука. 

3

Нарежете краставичките на кубчета и ги добавете към бульона заедно с бъбреците.

4

След завиране варете 20 минути. Отцедете печурките и ги добавете към бъбреците. Варете още 10 минути, после подправете със сол и пипер.

5

Разбийте жълтъка със сметаната и ги добавете, за да сгъстите соса. Гарнирайте с магданоз.

Подобни рецепти
Любопитно